Saturday, August 27, 2011

diri ku tenang

skrg jam laptop ku menunjuk kan pukul 4.54 a.m.. aku baru balik dari qiamullail.... mmg la org ckp ape yg kte wat, x yah nk crite kat org.. tp, aku ingin luah kan segala nya di sini.. bertapa ku tenang setelah menyelesai kan ibadah di masjid td.. imam tu bace, sungguh m'nyayat hati.. nk nangis pown ade.. sbb merdu sgt dye bace surah2 & b'zikir.. kalu x salah, solat tasbih kene lakukan sekali seumur hidup.. aku rase la.. ermm.. td aku solat tasbih.. mmg aku rase patot buat sekali seumur hidop.. haha.spe yg da tunai kan, dye tawu la.. tp, barang siape yg x penah,. nk tawu npe..?? hahahaa... korg solat lu, baru tawu npe.. ermm... dlm solat taubat, aku memohon keampunan kepadaNya.. setelah byk dosa yg telah aku lakukan.. b'tapa tenang nye aku rase skrg.. alhamdulillah.. terima kasih ya Allah.. kerana beri aku ketenangan ini..

Thursday, August 25, 2011

debaran syawal

debaran syawal semakin terasa..tp, aku x wat pape pown.. ni pown aku bawu wat homework yg ckgu bg kat sklh td.. setiap subject ade.. poddah pale aku.. 1st, mst r aku ciap kan math dulu.. then, nk ciap kan sej.. tp x leyh r der..! migren dtg.. x ilang2 ag.. ermm.. kejap lagi, aku g KLIA.. nk amek sedare aku.. rapat gak r.. pastu teros g kelantan.. one more thing.! kelantan tu, bukan kampong aku ye!! aku pown x tawu kg. aku kat mne.. hahahahaa.. cian nye aku.. ermm.. may be esok ataw luse baru aku shopping raye.. aku paw maksu aku r.. hehe.. aku rase  raye tahon ni x best langsung.. ye la.. aku tawu la, x raye ag.. tp aku mcm dpt rase kan..mak ai.!  raye ke-8 da trial SPM.. homework b'lambak2 ckgu kasi.. kg. x de.. ntah la.. may b raye ni, aku dok kat umah, study.. adoi.. pocah la pale aku.. aku cadang nk baju raye warne pink!! tp mcm x sesuai je ngn warne kulit aku.. ataw warne pitch..?? alamak da ade dah.. tp kain t'koyak la pulak.. doyai... nk warne ape ni..??! silver? tahon lepas dah.. ermm.. purple & biru da byk sgt..! ish.! susah sgt, nnty la tgk, beli tros kn senang..!

Saturday, August 20, 2011

study group

 da nk SPM.. sedar la diri tu ckt.. oleh sebab aku baru sedar SPM lagi 2 bulan.. ermm.. aku ajak la mmbr2 aku study group.. pade mule nye.. aku ajak faris, ngn anep..study add math la pulak..igt aku pandai sgt..? kami study mlm.. adoi.. da la mlm.. laki pulak yg dtg rumah.. oleh yg demikian, aku ajak member rapat aku,, yakni jiran aku.,. tirah.. kami study la mlm tuh.. ermm.. esok nye, member aku yg len lak, ana, die mintak aku tlg aja dye math.. ok.. fine.. aku aja la dye math.. b'same 3 org td.. lepas tu.. aku ajak lak member aku yg ag sorg ni.. best fren aku kowt.. kalu x ajak,
 majok plak.. kan2?? ermm.. hary yg berikut nye, ana ajak balak dye, amad.. pastu.. amad pown join la.. ke-esok-kan hary nye, amad ajak lak classmet dye, ijam.. dye tye aku dulu.. boley ke x..?? da la tye depan ijam.. x kn la aku nk ckp x ley..nk tlg member kowt..aja je la kan? ermm.. OK-kan je lah.. then, spupu aku ckp nk join.. aku rapat ngn dye.. so, jempot2 la dtg..!! skrg, kami da 9 org.. kalu aku ckp kat org len, group-study aku ade 9 org.. mst dorg ckp.."eleh, study ke? entah2 ngumpat je.. kalu da ramai.. x kan study nye!"..hey! wu yaa!!
  kami bukan mcm tuh.. ok..?! kami bukan study math @ add math je.. tp kami study gak subject lain.. mungkin member2 study aku x taw yg sebenar nye kami da wat mcm program mentor mentee.. aku, tirah & aty.. mentor.. dan mentee aku k'oy, amad & ijam.. slalu nye aku aja dorg la.. yg aty ngn tirah x tentu.. tirah nye mentee ana ngn faris.. aty plak, anep.. eh, nape aku nye mentee ramai? aty, ko amek la sorg.. ish.. ramai sgt nk jadi mentee aku.. hehe.. start drpd tu.. yg mentee2 ni.. sume panggil aku, ngn tirah "CIKGU".. tp pggl aty "KAK LONG",.. hahahaa... ini bukti2 nya~~~ 
tirah, npe aja bwh meja..??


actually nk amekgmbr tirah.. tp dye malu.. tutup la muke tuh.. adoi..
ijam mrenung cari jwpn.. k'oy?erm..ntah..


da ciap keje, conteng buku..
tgh aja ijam.. tp x nmpk lak muke dye..
name2 study group..!! by _zioy kenzo_

buku yg kami slalu gune.. tp aku x de..da cari,tp da abeh.. t'pakse photostat buku mmber..

Tuesday, August 16, 2011

crite & kasut


.. mlm td aku stdy ckt.. x byk.. sbb mood x dtg.. ermm.. pastu aku wat vdeo.. khas utk wawi..  adoi.. mcm mne ni ek.. ayat dlm tu jiwang jiweng kowt.. hehe..
video

dan mlm td gak aku upload kat dlm fb… aku  2gu wawi on9.. tp x kn la dye nk on9 kul 1 pg.. ermm.. mlm td.. sementare 2gu publish vdeo.. aku tgk cte 3,2,1 cinte.. hehe.. best dowh..!! aku ske.. ermm.. aku ske tgk mcm2 crite.. antare nye crite tentang cinte mcm lagenda budak setan.. ermm.. crite katon mcm lion king.. crite adventure mcm harry potter @ transformers.. crite korea mcm  baby and me.. crite2 sedey mcm crite doremifasolasido (korea jugak).. crite ganas2 mcm crite KL gangster.. ermm.. ganas ke.?? Crite lawak mcm crite poul.. crite industan mcm crite mujse doste karoge.. dan.. byk ag..!!  yg aku x ske tgk, crite mcm bohsia.. remp-it.. cite tu sume mcm m’jatuh kan maruah pmpn.. aku rase malu kalu aku tgk cite tu.. ag satu.. aku x ske tgk crite yg bersiri.. keculi crite korea satu ni.. the sad sonata.. seedy beb..!! aku penah tggl  2-3 episod je.. ermm.. sedey beb..!! crite tu da lame da.. mase tu aku sklh rendah.. ermm.. skrg.. aku da start menabung.. untuk ape..?? untuk beli keperluan aku la.. x kan la asyik nk mintak mak bapak je.. ermm.. ye r.. kalu nk mintak tu mmg patut.. tp aku ni jenis yg slalu mintak bende yg bukan.. mcm punching bag.. pedang.. handbag.. padahal handbag da ade 6 dah.. so.. that’s why la aku simpan duet.. aku nk beli.. bende ape pony g aku ske.. mmg la org ckp.. kalu x gune benda alah mrepek tu.. m’bazir nme nye.. tp.. ini untuk aku gak.. mcm contoh.. aku nk beli kasut jalan.. mak aku ckp, x yh beli.. sbb kasut len ade.. tp, penah x korg t’fikir.. kalu pakai kasut yg still nmpk kaki.. aurat kan..?? aku pernah bace buku.. antare org yg x diterime doanye adalah org yg x menutup aurat.. tp kasut yg aku pilih ni.. bukan mcm kasut biase.. hehe.. aku pilih kasut yg style..!! tumet tinggi..! mcm boot.. 

tp x de la panjang sgt.. smp buku lali je.. ermm.. aku nk beli kasut tu melalui on9.. hehe.. walaupown x penah beli melalui on9.. tp aku akan wat gak.. ye la.. mne x nye.. murah kowt!! Erm.. aku beli kat kawan kakyu.. nme dye kak salha.. dye ni tinggal dekat je dgn umah aku.. hehe.. aku rase x yh post kowt.. aku amek sendri kat umah dye r.. hehe.. senang ckt.. boley try.. kalu x muat, ley tuka.. huhu..aku tgk kasut ni kat kedai.. rm300..! tp kat on9..? ermm.. haha.. ok.. that's all..!!

aku setia..

video
cinte.. ia lahir dari hati.. bukan dari kaki.. hati juge bermaharajalela di sebalik tubuh kita..dia mengawal akal fikiran, perbuatan dan perasaan.. org kate, kalu ikut hati, mati.. tp, kalu kite x ikut hati, mcm mne lak kte ley ikut perasaan..? perasaan cinte? kasih sayang? semua nya dtg dari hati kn.. aku b'tindak, mengikut hati.. same gak kalu org da jatuh hati kat aku.. i mean.. selain wawi.. ermm.. aku x akan terime org tu.. melainkan, wawi sudah pergi meninggal kan ku.. aku sudah lame mengenali wawi.. jadi, aku percaya kan dia.. aku juga m'harap dia percaya kan ku.. setiap hari aku berkelakuan x sepatut nye kepada dye.. tp aku nak dye paham.. SPM x lame lagi.. aku kene study.. aku kene sahut cabaran ckgu.. pernah jugak org ckp..  x yah r blaja terok2 sgt.. tp aku len... aku x sepandai itu.. semua result aku da drop.. x kan la wawi sanggup x bg aku blaja.. ye.. aku tawu ape perasaan dye bile aku jarang contact dye.. dye x pernah mara aku study.. tp, dye rase t'kilan.. mungkin dye fikir aku x penting kan dye? mungkin jugak aku da bosan dgn dye..? sekarang aku mule susun jadual.. dan jadual tu, x de langsung waktu untuk wawi.. tp aku nak buat mcm mne.. aku mintak dye paham aku.. lagi 3 bulan je.. bukan nye lame pown.. ermm.. aku syg kan dye.. setiap hari aku susah nk tdo sbb aku x dgr suara dye.. aku sentiase rase serba salah.. sbb aku buat dye mcm tu.. dye selalu kate kan yg aku da berubah.. tp.. aku nk dye paham.. aku brubah untuk blaja.. bukan cari cinte lain.. aku harap kan satu je drpd nye.. tlg paham aku.. itu sahaje.. aku tawu.. dye sunyi.. aku tawu dye merindui aku.. tp..? ape yg harus aku lakukan..? adoi.. setiap hari aku tidur lewat bile b'sembang dgn wawi mlm2.. dan. setiap hari jugak lah aku tdo dlm kelas.. mcm mne aku nk focus kalu air liur basi meleleh smp. basah buku..? ermm.. aku setie pada dye.. cukop la satu.. sbb hati aku ade satu.. dan.. hati itu pada dye.. percaya padaku..